Voor ouders

Vind hier de antwoorden op veel gestelde vragen

Voor ouders

Vanwege de 2toDrive regels, waarbij jongeren begeleid mogen rijden, kan uw zoon of dochter al vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Natuurlijk vindt u het als ouders belangrijk dat uw zoon of dochter een juiste keuze maakt en begeleid u waar kan het proces in het zoeken naar een passende rijschool. Misschien krijgt uw zoon of dochter het rijbewijs wel cadeau? Belangrijk is dat uzelf ook weet wat er speelt wanneer zij aan de rijlessen beginnen. Autorijschool Perdiep maakt via deze weg graag inzichtelijk welke zaken aan bod komen en hoe dit in zijn werk gaat.

Kennismaking

Uiteraard begrijpen wij dat het een fijn gevoel kan geven dat u op de hoogte bent van bij wie uw zoon of dochter de rijlessen doorbrengt. Het is daarom altijd mogelijk om een contactmoment te maken waarbij er kennis gemaakt wordt. Zo heeft u een goed beeld van de instructeur die met uw kind op pad gaat.

Voor aanvang van het rijproces

De interesse is gewekt om bij Autorijschool Perdiep te gaan lessen; leuk! Om een indruk te krijgen of er een klik is tussen de leerling en de instructeur is het mogelijk om vrijblijvend een proefles af te nemen. Er is dus na de proefles geen verplichting tot pakketafname. Wel worden er kosten in rekening gebracht voor de vrijblijvende proefles*. Tijdens deze proefles krijgt de leerling de kans om goed kennis te maken met de instructeur waar hij/zij de weg mee op gaat. Daarnaast kan de instructeur kennis maken met de vaardigheden van de leerling en hiermee een inschatting van de leerling maken. Na deze proefles zou er een indicatie gegeven kunnen worden hoe veel lessen er nodig zijn. Uiteraard blijft dit altijd een schatting. Er wordt informatie met de leerling gedeeld over hoe het hele proces gaat verlopen en wat er bijvoorbeeld van de leerling verwacht wordt door onder andere het CBR.

Gedurende het rijproces

Bij aanvang van elke nieuwe rijles worden de verrichtingen die tijdens de vorige rijles aan bod zijn gekomen besproken door middel van controle vragen om zo per les opnieuw te bekijken wat het aanvangsniveau is van de leerling. Dit wil zeggen dat we controleren of de leerling zelf nog goed onthouden heeft hoe bepaalde verkeerssituaties in elkaar steken of op welke manier een bijzondere verrichting uitgevoerd moet worden. Zo hervatten we de les om stap voor stap nieuwe verrichtingen aan te leren. Voorafgaand aan het uitvoeren van nieuwe verrichtingen wordt altijd eerst met de leerling mondeling uitgelegd hoe de verrichting uitgevoerd moet worden en waarom. Deze uitleg wordt meestal visueel ondersteund door middel van afbeeldingen en tekeningen etc. Wanneer het de leerling mondeling duidelijk is geworden hoe het in zijn werk gaat, gaan we over tot de demonstratie van de rijtaak. De rijinstructeur geeft zelf eerst meermaals de demonstratie van de rijtaak.

 

Wanneer de demonstratie meermaals uitgevoerd is, is het tijd voor de leerling om de verrichting zelf te gaan oefenen. Uiteraard in het begin met begeleiding en aanwijzingen van de rijinstructeur om vervolgens over te gaan op meer zelfstandig uitvoeren. Zo zorgen we ervoor dat de leerling aandachtig een nieuwe rijtaak aanleert zodat hij of zij deze goed onder de knie krijgt. Naarmate de leerling vordert worden ook de routes hierop aangepast zodat we geleidelijk aan het niveau steeds wat kunnen gaan verhogen. Didactisch gezien van makkelijk naar moeilijk. Dit gaat bij iedere leerling in zijn/haar eigen tempo zodat we de druk en stress die de leerling kan ervaren tijdens het lessen niet versterken.

Autorijschool Perdiep maakt gebruik van instructiekaarten. Hierin zijn voor zowel de instructeur als de leerling te zien hoe er vorderingen gemaakt worden. We bespreken de instructiekaart en dit geeft inzicht in wat er nog komen gaat en wat de leerpunten zijn. Het hele leerproces wordt hierin vastgelegd.

Algemene Voorwaarden

Voor overige informatie omtrent de voorwaarden verwijzen we u door naar de Algemene Voorwaarden pagina.

*Voor een proefles wordt 50% van de losse lesprijs in rekening gebracht. Mocht er een vervolgactie tot pakketafname ontstaan dan worden deze kosten verrekend.

Copyright © 2023 Autorijschool Perdiep by DAMMedia