2toDrive

Wat is 2toDrive precies? 2toDrive heeft het mogelijk gemaakt dat leerlingen vanaf 16,5 jaar mogen starten met rijlessen en dat zij op 17 jarige leeftijd hun rijbewijs mogen halen. 2toDrive is dus het vervroegd kunnen halen van je rijbewijs om tot je 18e onder begeleiding van een coach rijervaring op te kunnen doen. De reden van het invoeren van 2toDrive is om de verkeersveiligheid te vergroten. 2toDrive zorgt ervoor dat jij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Zo word jij een zelfverzekerdere bestuurder en heb je minder kans op brokken in het verkeer. Sinds de start hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders.

Registreren als leerling voor 2toDrive is niet nodig. Vanaf 16,5 mag de leerling zelf een autorijschool benaderen om te starten met rijlessen. Vanaf 17 jaar is het toegestaan om je rijexamen af te leggen. Wanneer je hiervoor slaagt en je rijbewijs dus hebt gehaald mag je tot je 18e onder begeleiding de weg op.

Onder begeleiding de weg op? Wat wordt hiermee bedoeld? Wanneer het zover is dat jij als 17 jarige de weg op mag is dit mogelijk onder begeleiding van coaches. Wie jou gaat begeleiden ligt bij jou! Zolang de door jou gekozen persoon voldoet aan de voorwaarden mag deze jouw coach worden. Dit kan dus een vriend, bekende of familielid zijn. Het minimum aantal coaches is 1 en het maximum aantal coaches is 5. Check hier de voorwaarden .

Wanneer het gelukt is geschikte coach(es) te vinden is het van belang dat zij zich online aanmelden als coach. Wanneer de coaches online aangemeld zijn, wat via deze pagina te doen is, kan er een begeleiderspas aangevraagd worden. Deze begeleiderspas toont de door jouw gekozen coaches. Deze begeleiderspas is nodig wanneer jij samen met een coach op pad gaat. Deze begeleiderspas is via de RDW aan te vragen.

Let op: Je kunt zonder begeleiderspas geen rijbewijs aanvragen. Bij het aanvragen van je rijbewijs controleert de gemeente of jij een begeleiderspas hebt aangevraagd.

Voor uitgebreide informatie over 2toDrive klik hier